fbpx


Les preguntes més freqüents del vol en globus

Els dubtes del vol en globus

Per fer més amè el confinament a causa del COVID-19, ens hem compromès a anar publicant informació i coneixement sobre els globus aerostàtics. 
En la primera publicació vam parlar de les diferents parts d'un globus aerostàtic.
En la segona publicació vam parlar de com i per què vola un globus aerostàtic.
En la tercera publicació vam parlar de la història del globus aerostàtic.

Avui us resoldrem els dubtes més freqüents abans, durant i després del vol en globus aerostàtic. Si teniu més dubtes, envieu-nos un correu i us els respondrem encantats. 

Per què hem de matinar tant? Només feu un vol al dia?

A primera hora del matí és quan les condicions són òptimes
(a l'estiu, les 7 del matí i a l'hivern a les 8 aproximadament).
És a aquesta hora quan fa menys vent, l'ambient és fred i l'atmosfera estable. Les condicions empitjoren quan comença a fer calor i volar aleshores seria perillós. Per aquest motiu, només volem un cop al dia.  


Com serà el recorregut i on aterrarem? 

El camí ens el marcarà el vent, doncs el globus aerostàtic no es pot dirigir. Tot i no tenir control de la direcció, el globus pot pujar i baixar i d’aquesta manera es troben aquelles corrents d'aire que ens guien cap a una bona direcció i un bon lloc per aterrar. Per tant, les condicions d'alçada i durada del vol les determinarà el vent.

Cal un títol per portar un globus?

Si, cal ser pilot de globus aerostàtic. Per ser-ho cal fer un examen teòric i pràctic. Camins de Vent és una escola certificada per Aviació Civil per formar pilots. Si n’estàs interessat, llegeix els requeriments aquí i posa’t en contacte amb nosaltres.  


Tothom pot volar?

Aquesta és una activitat segura que es desenvolupa amb tranquil·litat. Han volat amb nosaltres persones de totes les edats. No obstant això, sempre demanem sentit comú. L'única limitació és que no poden volar les dones embarassades. 

Fa fred durant el vol?

Encara que sembli el contrari, que a causa de l'alçada farà més fred, no és cert. Cal anar vestit adequat amb la temperatura ambient. Sempre recomanem roba còmode, ja que l'activitat es practica al camp, anar ben calçat i no portar sabates de taló ni xancletes.