fbpx

LES COMPETICIONS DE GLOBUS

Sembla curiós que es puguin fer competicions amb els globus, si la seva direcció i velocitat depenen del vent. Però si que se’n poden fer i són emocionants!
Una competició de globus pot constar d’infinites proves que mai et podries arribar a imaginar, però les més comuns i senzilles són les d’encertar el llançament d’un testimoni a una diana.

2016 11 15 01 opt

Globus intentant encertar en una diana

També és molt coneguda la prova de seguir la llebre, que és un globus que surt abans i els pilots han de seguir. La llebre sol aterrar i posar una diana al terreny perquè la resta de pilots facin la proba del llançament de testimoni.

Hi ha varietat d’invents i formes de saber quin és el pilot amb més habilitats a l’aire, fent que hagin de volar dins d’un cercle imaginari sense sortir-ne, marcar-se una coordenada exacte per la que passaran en el seu recorregut, etc.

Aquestes proves més intangibles es mesuren amb un aparell que porta cada pilot durant el vol, anomenat Logger, que marca la traçada del globus al llarg de les proves. D’aquesta forma es pot saber quin pilot ho ha fet millor a cada prova. Els pilots mostren la seva perícia movent-se a diferents alçades, buscant diferents corrents d'aire que els portin a la direcció que ells volen.

2016 11 015 01 opt

Globus sobrevolant la zona de la diana