fbpx

tipus vols globus catalunya


Els globus aerostàtics són una de les maneres més antigues de volar, captivant la imaginació des del seu primer vol el 1783. Funcionant pel principi de flotabilitat, on l'aire calent dins del globus és més lleuger que l'aire fred exterior, aquests vehicles aeris s'han desenvolupat en diversos tipus segons el seu disseny i ús. T'expliquem quins son els principals tipus de globus aerostàtics i les seves aplicacions.

 

Globus de Passeig (Turístics)

Els globus de passeig són els més comuns per al públic general. Utilitzats per oferir vols recreatius, aquests globus permeten a les persones experimentar la sensació de volar de manera suau i tranquil·la. Les cistelles poden acomodar des de petites parelles fins a grups més grans de passatgers, oferint vistes panoràmiques espectaculars del paisatge.

Aquests vols solen realitzar-se durant les primeres hores del matí o al vespre, quan les condicions meteorològiques són més favorables. Els globus turístics són populars en regions amb paisatges pintorescos, com la Toscana, la Capadòcia o a Catalunya.

Coneix en aquest enllaç els diferents tipus de vols en globus que oferim
Mira totes les zones de Catalunya a les que volem

Globus Publicitaris

Els globus publicitaris serveixen com a eines de màrqueting visuals impactants. Aquests globus poden ser personalitzats amb logotips i missatges d'empreses, i són utilitzats en esdeveniments especials, festivals i altres esdeveniments multitudinaris. El vol d'aquests globus per sobre de ciutats o esdeveniments garanteix una gran visibilitat i impacte publicitari.

Sovint, aquests globus es mantenen ancorats al terra com a inflables gegants, servint com a atractiu visual en esdeveniments i campanyes publicitàries. La seva presència dominant capta l'atenció i reforça la visibilitat de la marca.

Coneix tota la informació sobre els globus publicitaris

Globus de Competició

Dissenyats específicament per a curses i competicions, els globus de competició estan optimitzats per a la velocitat i el rendiment. Les competicions impliquen proves de precisió en aterratges, velocitat en trajectes determinats i la capacitat de mantenir l'altitud.

Aquests esdeveniments reuneixen pilots experimentats de tot el món i combinen destresa, estratègia i coneixement de les condicions meteorològiques. Competicions com la Coupe Aéronautique Gordon Bennett són molt prestigioses, atraient un gran nombre de participants i espectadors.

Troba en aquest enllaç tota la informació de l'European Balloon Festival, el festival competició de referència a nivell europeu
• Descobreix els tipus de vols que pots reservar per a l'European Balloon Festival d'aquest any 2024

Globus Científics

Els globus científics són utilitzats per a finalitats de recerca. Equipats amb instruments per a l'observació i la mesura de fenòmens atmosfèrics, com temperatura, pressió, humitat i composició química de l'aire, aquests globus poden volar a altituds molt altes, fins i tot arribant a la estratosfera en alguns casos.

Aquests globus juguen un paper crucial en la investigació atmosfèrica i en la comprensió del canvi climàtic i altres fenòmens naturals. La seva capacitat per recollir dades a gran altitud els fa indispensables per a moltes investigacions científiques.

Globus Militars

Des del segle XIX, els globus militars han estat utilitzats per a diverses aplicacions, inicialment com a plataformes d'observació en camps de batalla. Avui en dia, aquests globus poden ser utilitzats per a la vigilància i el reconeixement, especialment en zones de difícil accés.

Equips de càmeres i sensors poden ser muntats en aquests globus, permetent la recollida d'informació estratègica. La seva capacitat per mantenir-se estacionaris a gran altitud durant períodes prolongats els fa especialment útils per a missions de vigilància.

Globus de Forma Especial

Els globus de forma especial són dissenyats amb formes úniques, representant objectes, animals, personatges de ficció, i altres figures. Utilitzats principalment en festivals i esdeveniments, aquests globus afegeixen un element de diversió i novetat.

Encara que poden volar com altres globus, la seva principal funció és decorativa i d'entreteniment. Són una atracció destacada en festivals de globus aerostàtics, on els espectadors poden gaudir d'una gran varietat de formes i colors il•luminant el cel.

Globus Cautius

Els globus cautius són globus aerostàtics que estan ancorats al terra per un cable, permetent-los ascendir i descendir de manera controlada sense desplaçar-se horitzontalment. Utilitzats sovint en esdeveniments públics, ofereixen als participants l'experiència de pujar en un globus sense la necessitat d'un vol lliure complet.

Aquests globus són també utilitzats en aplicacions militars i de vigilància, proporcionant una plataforma estable per a la recollida de dades i l'observació. La seva capacitat per mantenir-se en un punt fix els fa útils per a una varietat de propòsits, des d'esdeveniments recreatius fins a aplicacions més serioses.

Coneix tota la informació sobre els vols captius

 

Els globus aerostàtics han evolucionat significativament des dels seus inicis, desenvolupant-se en diverses formes i mides per adaptar-se a una àmplia gamma d'usos. Des del turisme i la publicitat fins a la competició, la recerca científica, les aplicacions militars i l'entreteniment, cada tipus de globus aerostàtic té un propòsit específic que contribueix al seu encant i utilitat. Els globus cautius, en particular, ofereixen una experiència controlada i segura, ampliant encara més les aplicacions d'aquests vehicles aeris fascinants. Amb la seva capacitat per oferir una perspectiva única del món, els globus aerostàtics continuen captivant la imaginació de persones arreu del món, combinant la bellesa de volar amb la ciència i la tecnologia.