fbpx

Cardioprotecció als vols en globus

Camins de Vent s’ha sumat a la conscienciació per la cardioprotecció dels espais, amb l’adquisició d’un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que portarà amb ell durant els vols en grup.

curs deaPràctiques de DEA

L’empresa de vols en globus Camins de Vent  va formar als seus treballadors en les maniobres de reanimació i DEA. Durant el curs teòric i pràctic, l’equip de pilots i rescats va aprendre tècniques de detecció i identificació de víctimes amb parada cardiorespiratòria, a alertar als serveis d’emergències, la realització de la reanimació cardiopulmonar (RCP) i l’ús del DEA per garantir la millor atenció a la víctima.

Els DEA, molt implementats a les ciutats, són aparells capaços de detectar eficaçment les arrítmies causants de la mort sobtada i apliquen una descàrrega elèctrica quan és necessari per restablir la funció normal del cor. A l’European Balloon Festival, Camins de Vent, amb col·laboració de Cardiosos, disposaran de 3 aparells DEA per tal de cardioprotegir el festival de globus que tindrà lloc a Igualada del 6 al 9 de juliol. Un aparell DEA es trobarà situat de forma fixe a l’estant de Camins de Vent a l’European Balloon Festival. Els altres dos DEAs aniran als cotxes de rescat, els quals seran cotxes cardioprotegits.

cotxe cardioprotegit1Cotxe cardioprotegit

L’equip de Camins de Vent compta amb l’aplicació Cardiocity112 al mòbil, per millorar l’efectivitat i el temps de resposta en cas d’aturada cardiorespiratòria. Aquesta aplicació permet fer una trucada directa al 112 en cas d’aturada cardíaca, envia un SMS a les persones formades en suport vital bàsic i DEA que es troben a 1km com a màxim del lloc dels fets. També indica a on es troben els aparells DEA de cada ciutat.

equip deaEquip de Camins de Vent

 

 

{jcomments on}