fbpx

4 vols en globus, 19 proves i un podi renyit

Blai Carbonell, Iván Ayala i Carles Figueras formen el podi del Campionat d'Espanya d'Aerostació 2018

Dijous dia 30 de setembre es va iniciar el Campionat d’Espanya d’Aerostació a la ciutat d’Haro, a La Rioja. Aquest campionat de globus aerostàtics (link 00h41m30s) s’ha celebrat durant 4 dies i amb un total de 4 vols i 19 proves. L’entrega de premis va ser ahir, diumenge 2 de setembre, a l’ajuntament d’Haro.

haro la rioja 1 optGlobus sobrevolant Haro

El podi s’ha lluitat molt entre els 3 favorits, però finalment el valencià Blai Carbonell s’ha endut la medalla d’or amb 14.391 punts. Només 14 punts enrere, s’ha proclamat segon el pilot natal d’Haro, Iván Ayala. 14 punts de diferència en aquest tipus de competicions és una diferència molt petita que ha fet més emocionant el transcurs de la competició. En tercera posició i amb una diferència de 884 punts amb el pilot Iván Ayala, el català Carles Figueras s’ha endut la medalla de bronze amb 13.493 punts.

haro la rioja 2 optD'esquerra a dreta: Iván Ayala, Blai Carbonell i Carles Figueras


Els 12 pilots participants han lluitat per resoldre el màxim de bé les diferents tasques que se’ls han atorgat. Aquestes han sigut variades, com seguir a un globus llebre i llençar un testimoni al camp on ha aterrat. També hi ha hagut proves de llançament a diana i proves digitals que queden enregistrades en un aparell que els pilots porten a la cistella i que enregistra el vol.

haro la rioja 5 optGlobus sobrevolant Haro


L’equip de Camins de Vent hi ha participat amb el globus anomenat “Foc” i un equip format per pares, mares i fills. La diversió no ha faltat en cap moment, i els vols en globus s’han gaudit molt. Esperem poder tornar-hi l’any vinent.

haro la rioja 3 optL'equip de Camins de Vent, a Haro


Cal destacar que el pilot Iván Ayala es va proclamar 5è al Campionat del Món d’Aerostació a Àustria a finals d’agost, una posició molt difícil d’assolir. El podi del Campionat del Món va ser proclamat pel jove pilot Dominic Bareford.


El pròxim esdeveniment on Camins de Vent participarà és a Anglaterra. Del 14 al 16 de setembre es celebra l’Sky Safari. Estigueu a l’aguait per seguir l’esdeveniment.