fbpx

La Cerdanya, una vall per descobrir.


La Cerdanya és una de les valls més amples d'Europa, amb un entorn idíl·lic per gaudir de la natura. 

La Cerdanya és una comarca d'uns 18.000 habitants situada als Pirineus catalans, entre les províncies de Lleida i Girona. La vall està a 1000 m d'altitud i té una amplada d'entre 6 i 8 km. El clima que hi trobem és mediterrani i per ser més concrets és un clima prepirinenc occidental.

La capital de comarca és Puigcerdà, situada a l'est de la vall és el nucli més gran que trobem, la resta són petits pobles repartits per la plana envoltats de natura, flora i fauna.

A la vall hi ha serralades i pics coneguts com el Puigpedrós, la Tosa d'Alp, la Serralada del Cadí-Moixeró, el pic d'Envalira o el Fontnegra. Pel mig de la vall hi passa el riu Segre que neix a la mateixa vall i desemboca a l'Ebre.

Què ofereix la Cerdanya?

La Cerdanya ofereix un gran ventall d'activitats per fer a l'aire lliure, depenent de la zona de la vall podrem fer unes activitats o unes altres. A la part baixa de la vall, és a dir a la plana s'hi poden fer excursions a peu o en bicicleta també rutes amb cavalls o amb quads. Al mig de la plana hi trobem el camp de golf i l'aeròdrom, aquest últim és d'on sortim a volar amb els nostres globus.

Durant l'hivern hi ha obertes les estacions d'esquí de La Molina i La Masella on s'hi pot fer esquí alpí amb unes condicions extraordinàries. Per fer esquí nòrdic trobem les estacions de Lles, Aransa i Guils Fontanera. A part d'aquestes modalitats el territori ens permet fer altres activitats relacionades amb la neu, per exemple, excursions amb raquetes, escalada en gel o esquí de muntanya.

Les activitats, però, no s'acaben aquí, ja que la comarca té nombrosos cicles de concerts de música, trobades d'acordionistes, la Festa de l'Estany a Puigcerdà, els aplecs de Fontanera o a Vilallobent, festes gastronòmiques i fires com la de Sant Llorenç de Bellver o les fires del bestiar com la del cavall de Puigcerdà. Celebracions que atorguen autenticitat i tradició a la comarca.  

Atenció! Aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús.

Acceptar