fbpx

Què és volar en globus?

Un vol en globus és allò que se'ns acudeix com a regal d'aniversari, regal pels 50 anys, com a regal de boda o com a sorpresa romàntica. Però volar en globus per Catalunya és molt més que regalar experiències.

Volar en globus esdevé una aventura des del moment en que escollim la zona on volem volar. Decidir-se entre sobrevolar l'Anoia, el Bages, Osona, La Cerdanya, l'Empordà, el Pla de l'Estany o la Província de Lleida, no és fàcil. Però un cop ens hem decidit, toca matinar.

Arribem al camp de vol i coneixem al pilot i al seu equip de bon matí. Els donem un cop de mà en la preparació del globus i pugem a la cistella. Camins de Vent té cistelles adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En el nostre cas no ha fet falta, però les cistelles dels globus tenen portes i, si cal, bucata per seure.

volar en globus experienciaAcompanyats del so del cremador, ens elevem. La pau dalt del globus és infinita. El paisatge que ens envolta és preciós, i el pilot ens explica detalls de la zona i de les seves experiències com a pilot de globus.

El vent ens guia, i la perícia del pilot i les diferents corrents d'aire que anem trobant, fan que un cop haguem sobrevolat la vall, tornem a aterrar a prop de la zona d'enlairament.

L'aterratge és suau. Poc a poc l'aire va sortint de la vela, i ajudem a posar-la dins la bossa. Ara només queda brindar amb cava. Brindem per un vol esplèndid i mengem galetes i pastes mentre els més petits beuen sucs. El pilot ens fa entrega del diploma de vol i pugem als seus vehícles 4x4 per tornar al punt de partida.

Una experiència magnífica que sens dubte repetirem ben aviat. La pau i la tranquil·litat que hem viscut no la sabríem trobar en cap altre activitat a la natura.